14:03 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15980

  FSB au dejucat o tentativă de comitere a unui atentat terorist în regiunea Tver de către un militant al Statului Islamic.

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate din Rusia a prevenit o tentativă de comitere a unui atentat terorist, de către un militant al Statului Islamic la un complex energetic. Teroristul a fost lichidat în timpul operațiunii de reținere, a anunțat joi FSB într-un comunicat.

  “A fost dejucată o tentativă de comitere a unui act terorist, planificat de organizația internațională teroristă Statul Islamic, interzisă pe teritoriul Rusiei, la unul din complexele de combustibil și energie”, menționează serviciul de presă al FSB.

  Potrivit FSB, persoana originară din Asia Centrală, deținătoare a pașaportului Federației Ruse, a organizat la domiciliul un laborator pentru fabricarea substanțelor explozibile.

  “În timpul operațiunii de reținere, criminalul a opus rezistență armată și a fost neutralizat prin focuri de răspuns de către forțele speciale ale FSB din Rusia”, menționează serviciul rusesc.

  La fața locului au fost descoperite arme de foc și muniții, dispozitive explozibile artizanale și componente pentru fabricarea acestuia.

  A fost inițiat un dosar penal pentru pregătirea unui atentat terorist.

  Tematic

  Video: FSB a prevenit mai multe atacuri teroriste în regiunea Moscovei
  De ce grănicerii FSB-ului rus au apărut la frontiera armeano-azeră
  Fost director FSB dă cărțile pe față: ”Navalnîi este folosit!”
  VIDEO: FSB a prevenit un atac terorist la Tambov
  Dezvăluiri: Cum FSB depistează teroriștii în aeroport
  Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine
  Tagurile:
  Statul Islamic, Rusia, FSB

  Știrile Zilei