08:57 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  332151

  FSB a reținut un exponent al unei organizații extremist ucrainene, care planifica un atentat terorist la o moschee.

  BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate a publicat imagini video cu reținerea în Barnaul a unui susținător al naționaliștilor ucraineni, care intenționau să arunce în aer o moschee.

  FSB
  © Sputnik / Russian Federal Security Service

  În clip reprezentanții structurilor de forță îl conduc pe bărbatul încătușat, după care îl urcă într-un automobile.

  La interogatoriu, radicalul a recunoscut că a luat legătură din propria inițiativă cu coordonatorii mișcării, pentru că este nemulțumit de politica de stat cu privire la migrație. La începutul lunii martie, curatorii i-au dat sarcina să aleagă niște obiecte pentru acțiuni diversioniste, să le incendieze și să întreprindă ale acțiuni de “intimidare a populației”

  Totodată, în imagini sunt prezentate componentele unui dispozitiv exploziv artizanal și literatura extremistă, pe care colaboratorii FSB au descoperit-o în timpul percheziției la domiciliului persoanei reținute.

  Potrivit serviciului de securitate, e vorba de organizația naționalistă ucraineană “Uniunea Etnică Ucraineană” (UEU). Bărbatul a primit indicații din partea curatorilor mișcării, în special, de pregătire a unor “acțiuni directe” în zonele aglomerate cu musulmani, precum și în clădirile administrative. UEU a fost înființată pentru “coordonarea naționaliștilor din Ucraina, Belarus și Rusia în realizarea unor acțiuni directe împotriva persoanelor non-slave și a instituțiilor de stat”.

  Tematic

  Dezvăluiri: Cum FSB depistează teroriștii în aeroport
  Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine
  FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
  Tagurile:
  FSB, Rusia

  Știrile Zilei