21:05 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  260111

  ”Nord Stream - 2” nu este un proiect politic, așa cum unele țări încearcă să-l prezinte, ci un proiect comercial. Și este benefic atât pentru partea rusă, cât și pentru partenerii noștri occidentali, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat Igor Ananskikh.

  BUCUREȘTI, 5 apr - Sputnik. Vicepreședintele Dumei de Stat Igor Ananskikh, într-un interviu acordat RT, a vorbit despre importanța finalizării construcției ”Nord Stream - 2”.

  „Proiectul va fi cu siguranță finalizat. Acesta nu este un proiect politic, așa cum unele țări încearcă să-l prezinte, ci un proiect comercial. Și este benefic atât pentru partea rusă, cât și pentru partenerii noștri occidentali. În primul rând, către consorțiul celor mai mari companii din Europa care construiesc această conductă de gaz și, în al doilea rând, către țările europene. Deoarece gazul din conducte este mult mai ieftin decât GNL ”, a declarat deputatul.

  În opinia sa, doar Statele Unite pot nega rentabilitatea ”Nord Stream - 2”.

  „Proiectul este benefic pentru întreaga Europă. Numai America nu poate fi de acord cu acest lucru, dar în această situație, cred, țările și politicienii europeni înțeleg că trebuie să se gândească la cetățenii lor și la afacerile lor. Prin urmare, nu mă îndoiesc că proiectul va fi finalizat ”, a concluzionat Ananskikh.

  Anterior, viceministrul rus de externe, Alexander Pankin, a declarat că încercările de a interfera cu punerea în funcțiune a gazoductului ”Nord Stream - 2” sunt ilegale și nu vor afecta implementarea proiectului.

  Potrivit acestuia, politizarea acestei probleme este periculoasă și afectează negativ dezvoltarea cooperării economice.

  ”Nord Stream - 2”

  ”Nord Stream - 2” are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. De asemenea, va trece prin zonele teritoriale sau exclusiv economice din Finlanda, Suedia și Danemarca.

  Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

  Acum, construcția a ajuns la stadiul final. Potrivit operatorului ”Nord Stream - 2 AG”, aproximativ 148 de kilometri de conductă au rămas neacoperiți din lungimea totală a celor două linii de 2.460 de kilometri: 120 în apele daneze și 28 în Germania. Lucrările în Danemarca au început deja. La sfârșitul lunii martie, nava de instalare a țevilor Akademik Chersky se va alătura Fortunei.

  Tematic

  Parlamentul European a fost îndemnat să lupte cu sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
  Gazprom: Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul anului 2021 - VIDEO
  Reacție pe potrivă: Duma de Stat a comentat declarația SUA despre Nord Stream 2
  Tagurile:
  Nord Stream-2

  Știrile Zilei