23:07 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24291

  Kremlinul a declarat că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se va adresa public Adunării Federale pe 21 aprilie.

  CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va adresa public Adunării Federale pe 21 aprilie. Acest lucru a fost declarat de către purtătorul de cuvânt al liderului Federației Ruse, Dmitrii Peskov.

  Până când, locul de desfășurare a acestui eveniment nu a fost anunțat. Acest lucru se va întâmpla atunci când va începe acreditarea jurnaliștilor, a precizat Peskov. Kremlinul nu a dezvăluit nici principalele puncte ale expunerii.

  "În mod tradițional, noi nu anunțăm nici conținutul, nici anumite subiecte care vor fi incluse în discurs. Noi nu vom face acest lucru nici acum", a spus Peskov jurnaliștilor.

  O dată în an, Vladimir Putin se adresează Parlamentului cu un mesaj privind situația din țară și principalele direcții ale politicii interne și externe, scrie RIA Novosti. Acesta este un document programatic politic și juridic, care exprimă viziunea vectorilor strategici ai dezvoltării Rusiei în viitorul apropiat. Acesta include dispoziții politice, economice, ideologice, precum și propuneri specifice privind activitatea legislativă a ambelor camere ale Adunării Federale.

  Potrivit tradiției, la eveniment sunt prezenți senatori, deputați ai Dumei de Stat, membrii guvernului, șefii Curții Constituționale și Curții Supreme, Corpul Guvernatorului, liderii confesiunilor tradiționale, figuri publice, inclusiv șefii camerelor publice regionale, șef-redactorii celor mai importante mass-media.

  În 2020, Putin a ținut discursul pe 15 ianuarie. Acesta a durat o oră și 12 minute. Înainte, adresările către Parlament durau, în medie, un pic mai mult de o oră. Cea mai lungă expunere a documentului programatic a devenit cea din 2018 – o oră și 55 de minute.

  Tagurile:
  Adunarea Federală, Vladimir Putin

  Știrile Zilei