02:57 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  236101

  Rusia nu planifică crearea unei alianțe militare cu China. Relațiile dintre Moscova și Beijing sunt de o cu totul altă natură, susține ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Rusia nu planifică crearea unei alianțe militare cu China, toate informațiile care susține acest lucru sunt niște speculații, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Nu doar vorbim, am stabilit acest lucru în documentele bilaterale, pe care le-am aprobat la cel mai înalt nivel în cadrul summit-urilor rus-chineze, unde se spune că relațiile au ajuns, probabil, la cel mai bun nivel din toată istoria, însă aceste relații nu urmăresc crearea unei alianțe militare. Auzim, apropo, speculații despre alianțe militare nu doar în privința relațiile ruso-chineze, am răspuns deja pe acest subiect”, a declarat Lavrov după o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Indiei, Subrahmanyam Jaishankar.

  Mai devreme, Lavrov declarase la emisiunea “Marele Joc”, de la postul public de televiziune din Rusia Pervyi Kanal, că Rusia și China nu au nevoie de o alianță militară de genul NATO, iar relațiile dintre Moscova și Beijing sunt de o cu totul altă natură.

  Tematic

  Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
  Lavrov a explicat condițiile normalizării relațiilor cu UE
  Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
  Lavrov, despre distrugerea relațiilor cu Rusia de către Uniunea Europeană
  Lavrov, despre cine a distrus relațiile dintre Rusia și UE
  “Pedepsirea Rusiei”. Ce a povestit Lavrov despre relația cu UE
  Tagurile:
  Serghei Lavrov, China, Rusia

  Știrile Zilei