20:02 16 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  436141

  Rusia va efectua exerciții militare planificate de amploare în luna aprilie, pentru a verifica capacitatea de luptă a trupelor.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Forțele armate rusești au ieșit pe poligoane pentru efectuarea exercițiilor tactice și tactice speciale și bilaterale în cadrul verificării planificate a capacității de luptă a trupelor, a anunțat ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

  Serghei Reabkov
  © Sputnik / Александр Натрускин

  “În conformitate cu planul de pregătire a Forțelor Armate în organele de control militar, unitățile și trupele militare au fost demarate verificări. Trupele au ieșit pe poligon pentru desfășurarea exercițiilor tactice, tactice speciale și bilaterale”, a declarat oficialul, citat de RIA Novosti.

  Ministrul s-a adresat subordonaților săi cu cererea de “a asigura o calitate înaltă a ocupațiilor de verificare și siguranța în timpul mișcării eșaloanelor și a tehnicii militare”.

  Potrivit informațiilor agenției, pentru luna aprilie sunt planificate 4048 de exerciții de proporții diverse, inclusiv 812 bilaterale, pe 101 de poligoane și 520 de obiective ale bazei de instrucțiuni. Ministerul Apărării a informat că exercițiile se vor desfășura inclusiv la Polul Nord, insulele Kurile și Kamceatka.

  “Vor fi verificate toate tipurile de trupe ale Forțelor Armate”, a declarat ministerul.

  Tematic

  Ucraina provoacă o criză energetică în Moldova
  Rusia neagă informațiile despre un „conflictul iminent” cu Ucraina
  Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina
  Tagurile:
  Exerciții militare, Rusia

  Știrile Zilei