18:40 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  873353

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat prezenta forțelor armate rusești în apropierea frontierei cu Ucraina.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nicio țară și nu amenință pe nimeni, forțele ei armate se află acolo unde e necesar și oportun, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Mai devreme, într-o discuție cu jurnaliștii, comentând informațiile despre mișcările de trupe în regiunea Rostov, Peskov a declarat că “armata rusă se mișcă pe teritoriul rusesc în acele direcții, pe care le consideră necesare”. De asemenea, el a subliniat că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nicio țară din lume, inclusiv pentru Ucraina, “însă este foarte atentă la propria securitate”.

  “Reiterez ceea ce am spus în mai multe rânduri: Rusia nu a amenințat și nu amenință pe nimeni și nu reprezintă o amenințare. Forțele armate rusești se află pe teritoriul Rusiei acolo unde e necesar și oportun. Și se vor afla acolo cât timp se va considera necesar de către conducerea noastră militară și comandantul suprem”, a declarat Peskov, fiind întrebat dacă afirmațiile că aflarea trupelor rusești în acea regiune nu amenință Ucraina mai rămân în vigoare și cât timp se vor afla acolo.

  Fiind rugat să precizeze dacă militarii ruși vor rămâne acolo permanent, Peskov a răspuns că nu dispune de astfel de informații.

  “Nu vă pot spune exact, nu dispune de informații cu privire la redislocarea trupelor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

  Tematic

  Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
  Zelenski, declarații tari despre aderarea Ucrainei la NATO
  Ucraina provoacă o criză energetică în Moldova
  Expert german: de ce Ucraina și Georgia nu vor putea să adere la NATO
  Zaharova a răspuns apelului ambasadorului ucrainean în Germania de a „întoarce” Crimeea
  Versiunea lui Turcinov: de ce Ucraina a pierdut Crimeea
  Rusia neagă informațiile despre un „conflictul iminent” cu Ucraina
  Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina
  Ucraina refuză să participe la discuțiile pentru pace de la Minsk
  Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
  Tagurile:
  Rusia, Ucraina, Dmitri Peskov

  Știrile Zilei