11:23 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  258171

  Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a declarat că Statele Unite duc o „direcție prostească” împotriva Moscovei

  BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a numit „prostească” direcția Washingtonului în raport cu Moscova.

  Serghei Lavrov
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  „Chiar și o astfel de structură pro-Washington precum Consiliul Atlantic publică deja materiale care critică impasul absolut al Statelor Unite în ceea ce privește Rusia și poate chiar unul stupid, care nu aduce la niciun rezultat în ceea ce privește obiectivele care au fost anunțate atunci când au fost introduse sancțiunile. ", - a declarat ministrul în urma rezultatelor negocierilor cu ministrul Afacerilor Externe din Kazahstan Mukhtar Tleuberdi.

  Anterior, Bloomberg, făcând trimitere la surse, a anunțat că administrația Joe Biden ia în calcul posibilitatea de a expulza diplomații ruși și de a introduce noi sancțiuni ca răspuns la atacurile hackerilor și la presupusa ingerință în alegeri, în care Statele Unite acuză Federația Rusă. 

  Rusia a negat în repetate rânduri toate aceste acuzații, numindu-le nefondate.

  Washingtonul de asemenea, declară o escaladare a „agresiunii rusești” și a mișcării trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei. SUA au îndemnat Rusia să explice aceste presupuse mișcări și și-au anunțat disponibilitatea de a comunica. Vice-ministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat marți pentru RIA Novosti că s-au dat explicații părții americane săptămâna trecută, adăugând că, în „tonul și perspectiva” propuse de Statele Unite, Rusia nu va purta un dialog și Washingtonul va trebui să fie mulțumit cu explicațiile deja primite.

  Tematic

  Lavrov, despre cine a distrus relațiile dintre Rusia și UE
  Lavrov: Rusia nu planifică o alianță militară cu China
  “Pedepsirea Rusiei”. Ce a povestit Lavrov despre relația cu UE
  Tagurile:
  Washington, Moscova, Sergei Lavrov

  Știrile Zilei