10:13 23 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.68
 • USD17.99
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  548202

  Moscova va răspunde oricăror pași neprietenoși ai Statelor Unite, a declarat Ministrul Rus de Externe, Sergei Lavrov, comentând posibile decizii ale SUA împotriva Rusiei.

  BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik. Moscova va răspunde la orice acțiune neprietenoasă a Washingtonului, a declarat ministrul de externe Sergei Lavrov, comentând posibile decizii ale SUA împotriva Rusiei.

  "Este dificil de comentat. Vom răspunde la orice demers neprietenos - este de la sine înțeles. Până nu am văzut decizii concrete, nu s-a anunțat nimic. Am citit mesajele că administrația americană a finalizat o analiză a acțiunilor ostile ale Rusiei. Cumva au făcut-o repede, " a declarat Lavrov într-o conferință de presă din Kazahstan, comentând informațiile Bloomberg.

  Anterior, agenția, făcând trimitere la surse, a anunțat că administrația Joe Biden ia în calcul posibilitatea de a expulza diplomații ruși și de a introduce noi sancțiuni ca răspuns la atacurile hackerilor și la presupusa ingerință în alegeri, în care Statele Unite acuză Federația Rusă.

  Rusia a negat în repetate rânduri toate aceste acuzații, numindu-le nefondate.

  Washingtonul de asemenea, declară o escaladare a „agresiunii rusești” și a mișcării trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei. SUA au îndemnat Rusia să explice aceste presupuse mișcări și și-au anunțat disponibilitatea de a comunica. Vice-ministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat marți pentru RIA Novosti că s-au dat explicații părții americane săptămâna trecută, adăugând că, în „tonul și perspectiva” propuse de Statele Unite, Rusia nu va purta un dialog și Washingtonul va trebui să fie mulțumit cu explicațiile deja primite.

  Tematic

  Lavrov: Rusia nu planifică o alianță militară cu China
  “Pedepsirea Rusiei”. Ce a povestit Lavrov despre relația cu UE
  Lavrov admite participarea UE la Marele Parteneriat Eurasiatic
  Tagurile:
  Moscova, Sergei Lavrov

  Știrile Zilei