03:05 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  405160

  Rusia ar putea interveni în apărarea locuitorilor Donbasului în cazul în care acolo ar exista o situație similară masacrului din Srebrenica.

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Rusia ar putea interveni în apărarea locuitorilor Donbasului în cazul în care va fi nevoită s-o facă, a declarat adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.

  “Totul depinde de amploarea catastrofei. Dacă acolo, cum s-a exprimat președintele nostru, organizată o Srebrenica, se pare, că vom fi nevoiți să intervenim în apărarea (localnicilor n.r.), a declarat Kozak în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Moscova.

  Potrivit lui, acum în Donbas există “formațiuni armate care au fost călite în luptă”, capabile să se apere și nu există nicio necesitate de a-i apăra. “Totul depinde de partea cealaltă”, a subliniat Kozak.

  În iulie 1995, după ce orașul Srebrenica din Bosnia și Herțegovina, aflat la frontieră cu Serbia, a trecut sub controlul formațiunilor sârbe, conduse de Ratko Mladić, acolo au decedat sau au dispărut fără urmă peste 8 mii 100 de persoane din rândurile populației musulmane. Astfel de date au fost prezentate de Comisia Internațională pentru Persoanele Dispărute  (International Commission on Missing Persons - ICMP) și un șir de alte organizații, însă unii experții consideră că aceste cifre sunt exagerate.

  Tribunalul Internațional pentru fosta Iugoslavie și instanțele bosniace au pronunțat mai multe verdicte după război, care vizează crimele din Srebrenica. Tribunalul consideră principalii vinovați de masacrele musulmanilor generalul Mladić și liderul de atunci al sârbilor bosniaci, Radovan Karadžić.

  Tematic

  Ucraina refuză să participe la discuțiile pentru pace de la Minsk
  Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
  Kremlinul a explicat prezența armatei ruse în preajma frontierei cu Ucraina
  Tagurile:
  Ucraina, Rusia

  Știrile Zilei