04:22 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  394121

  Afirmațiile părții americane despre consecințele care vor urma “acțiunilor agresive ale Rusiei” se devalorizează pe măsura ce se pronunță tot mai des, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, comentând afirmațiile secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, despre urmările “acțiunile agresive” ale Rusiei, a declarat că pe măsură ce se pronunță mai des aceste cuvinte, cu atât mai mult se devalorizează.

  Mai devreme, într-un interviu oferit postului de televiziune NBC, Blinken, vorbind despre situația din Ucraina, a anunțat despre “urmările” pentru Rusia din partea Washingtonului, în cazul în care va continua să “acționeze agresiv”.

  “Are o loc de devalorizare a unor astfel de fraze. Toate aceste îndemnuri de a renunța la anumite acțiuni efemere și agresivă, amenințările cu anumite consecințe – cu cât mai des se pronunță astfel de fraze, cu atât mai mult ele se devalorizează”, a răspuns Peskov, fiind solicitat de jurnaliști să comenteze declarațiile lui Blinken.

  “Repet, Rusia nu a reprezentat și nu reprezintă o amenințare pentru nimeni și niciodată nu a întreprins acțiuni agresive”, a adăugat el.

  Mai devreme, Washingtonul venise declarații despre o așa-numită escaladare a “agresiunii rusești” și mișcări de trupelor ruse din Crimeea și în preajma frontierei estice a Ucrainei. SUA au cerut Rusiei să explice aceste presupuse mișcări de trupe, fiind deschiși pentru o comunicare. Viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov, a declarat agenției RIA Novosti că partea americană a primit toate explicațiile cu o săptămână înainte. Diplomatul a menționat că Rusia nu va purta un dialog în condițiile “unei tonalități și perspective” pe care le propun SUA, iar Washingtonul va fi nevoit să se mulțumească cu explicațiile primite deja.

  Tematic

  Putin i-a răspuns lui Merkel pe subiectul trupelor rusești în vecinătatea Ucrainei
  Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO
  Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
  Erdogan s-a pronunțat în favoarea aderării Ucrainei la NATO
  Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
  Tagurile:
  Rusia, Kremlin

  Știrile Zilei