00:19 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  595140

  Moscova previne toate capitalele, inclusiv Ankara, cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Moscova previne Ankara și alte capital cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Tuturor state responsabile, cu care comunicăm, Turcia fiind una din ele, le recomandăm insistent să analizeze situația, declarațiile războinice permanente ale regimului de la Kiev și îi avertizăm de la alimentările a unor sentimente militariste”, a declarat Lavrov după negocierile cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

  În acest fel, în lumina vizitei recente a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, în Turcia pe 10 aprilie, în contextul discuțiilor cu privire la achiziția de către partea ucraineană a armelor, ministrul a comentat dacă Rusia este deranjată de vânzare armelor Kievului.

  După negocierilor cu Zelenski, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că cooperarea dintre Turcia și Ucraina în domeniul industriei militare nu este îndreptată împotriva altor state.

  Mai devreme, serviciul de presă al producătorului turc de drone, compania Baykar, a declarat agenției RIA Novosti că Ucraina a achiziționat drone turcești de atac Bayraktar.

  Tematic

  Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
  Kremlinul a explicat prezența armatei ruse în preajma frontierei cu Ucraina
  Gabriel Leș respinge curajos aberații SUA în cazul Ucraina: ”Pozițiile unor aventurieri”
  Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
  Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
  National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
  Tagurile:
  Rusia, Turcia, Ucraina, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei