12:54 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  856192

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat o greșeală gravă a canalului american CNN și i-a sfătuit pe angajații săi să lucreze mai conștiincios.

  Anterior, CNN a prezentat într-o ilustrație la un material tancuri ucrainene la o gară ucraineană drept „pregătirea Rusiei pentru război”.

  "Înțelegem că nu aveți timp să verificați faptele, deoarece v-ați înfipt adânc în lupta ideologică în numele triumfului liberalismului. Dar chiar așa?", a scris diplomatul pe Facebook.

  Ea și-a exprimat opinia că corespondenții de la Moscova ai acestui canal TV „trebuie să se distragă de la participarea la viața publică a țării noastre (au propriul lor stat pentru asta și ne putem descurca singuri) și să aloce puțin mai mult profesiei lor”.

  „Pentru că acest lucru este pur și simplu indecent”, a conchis Zakharova.

  Relațiile ruso-americane au fost în mod tradițional tensionate; situația s-a înrăutățit după evenimentele din Ucraina din 2014 - schimbarea puterii de la Kiev, revenirea Crimeei și începutul confruntării civile din Donbass.

  Recent, a fost observată o escaladare în sud-estul Ucrainei: luptele au devenit mai frecvente, părțile se acuză reciproc că au forțat să tragă la linia de contact.

  Rusia a declarat de mai multe ori că nu participă la conflictul intern ucrainean și speră la o încheiere grabnică a acestuia.

  Tagurile:
  Tancuri, Ucraina, Rusia, CNN, Maria Zaharova

  Știrile Zilei