01:39 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1157401

  Navele flotei rusești de la Marea Neagră au ieșit în largul mării pentru a efectua focuri de arme de artilerie de verificare.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Fregata, navele de rachetă și de desant ale Flotei Mării Negre a Rusiei au ieșit în largul mării pentru a efectua focuri de artilerie în cadrul unei verificări, au anunțat reprezentanții serviciului de presă al flotei.

  “Un detașament al navelor Flotei Mării Negre a ieșit în mare pentru a efectua focuri de artilerie în cadrul unei proceduri de verificare a forțelor flotei după o perioadă de instrucțiuni în perioada de iarnă”, se anunță în mesaj.

  Se menționează că detașamentul de navei e compus de fregata “Admiral Makarov”, navele mici de rachetă “Graivoron” și “Vîșni Volocek”, navele de rachetă pe pernă de aer “Samum”, dragorul “Ivan Golubeț”, precum și nave mari de desant. Echipajele efectuase deja antrenamente pentru depășirea unui câmpi minat convențional.

  “În mare echipajele navelor vor efectua focuri de arme particulare și comune asupra unor ținte pe apă și aeriene. Rolul unui inamic convențional vor îndeplini scuturile-țintă maritime”, au adăugat reprezentanții flotei.

  Totodată, în procedura de verificare a navelor vor fi implicate avioane și elicoptere ale aviației maritime și apărare antiaeriană a flotei.

  Tematic

  NATO efectuează din nou exerciții în Marea Neagră lângă granițele rusești
  Rusia promite un răspuns adecvat la întărirea prezenței NATO în Marea Neagră
  Distrugătoarele Marinei SUA „Roosevelt” și „Donald Cook” vor intra în Marea Neagră
  Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
  Lavrov a comentat intenția SUA de a trimite nave în Marea Neagră
  Cum va răspunde Rusia la exercițiile României și NATO în Marea Neagră
  Tagurile:
  Marea Neagră

  Știrile Zilei