21:49 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18151

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că tonul discuției dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologului său american, Joe Biden, a fost unul de lucru.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Tonul discuției dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologului său american, Joe Biden, a fost unul de lucru, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  “Probabil, puteți face concluzii după abundența de subiecte, care au fost enumerate de ambele părți după încheierea discuției, că dialogul a fost destul de lung”, a adăugat el.

  Marți, cei doi lideri au purtat o discuție telefonică, la inițiativa Washingtonului. Biden și-a reiterat scop de a construi relații stabile și predictibile cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA și a propus organizarea unei întrevederi într-o țară terță în următoarele luni.

  Putin și omologul său american au abordat probleme precum securitatea strategică și controlul asupra înarmărilor, situația din Afganistan și schimbarea climatică.

  De asemenea, părțile au discutat despre situația din Donbas. Liderul rus și-a expus abordările față de reglementarea politică a conflictului, în baza documentului “Complexul de măsuri”, adoptat la Minsk.

  Tematic

  Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin
  La Kremlin au loc negocieri între Putin, Pașinean și Aliev
  Kremlin: Moscova nu va tolera „impertinența” Europei
  Putin și Biden au purtat o discuție telefonică
  Putin i-a explicat lui Erdogan poziția Rusiei față de criza din Ucraina
  Putin i-a vorbit lui Erdogan despre importanța păstrării convenției de la Montreux
  Tagurile:
  Vladimir Putin, Joe Biden, SUA, Rusia, Kremlin

  Știrile Zilei