00:01 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  574130

  Peste 20 de nave militare ale Flotei de la Marea Neagră a Rusiei au efectuat exerciții militare cu participarea avioanelor de asalt.

  BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Peste 20 de nave ale Flotei de la Marea Neagră a Rusiei au desfășurat exerciții comune cu echipajele de avioane de asalt, a anunțat marți serviciul de presă al flotei.

  “Peste 20 de nave ale Flotei de la Marea Neagră a Federației Ruse au participat la exerciții cu echipajele aeronavelor de asalt Su-25SM3 ale forțelor aeriene și de apărare antiaeriană a Districtului Militar Sud, în cadrul verificării capacității de luptă a forțelor flotei după instrucțiunile din perioada iernii”, se menționează în comunicat.

  Detașamentul de nave în componența fregatelor “Admiral Makarov” și “Admira Essen”, nave mici de rachete “Graivoron” și “Vîșnii Volocek”, precum și bărci cu rachete, nave mici antibarcă și nave mari de desant au efectuat exerciții pentru respingerea unui atac din aer cu utilizarea unor bruiaje radioelectronice active și aplicarea convențională a mijloacelor de apărare antiaeriană.

  „La rândul lor, trei escadrile ale aeronavelor de asalt ale Districtului Militar Sud au efectuat antrenamente pentru intrarea în cursul de luptă, utilizarea convențională a rachetelor împotriva unei unități, ocolirea atacului de răspuns ale mijloacelor antiaeriene ale navelor”, menționează serviciul de presă.

  Zborurile au fost efectuate la altitudini extreme de mici, în condiții meteorologice dificile. Serviciul de presă au reamintit că mai devreme peste 50 de avioane ale Districtului Militar Sud au fost redislocate în Crimeea, în cadrul procedurilor de verificare.

  Tematic

  Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
  Lavrov a comentat intenția SUA de a trimite nave în Marea Neagră
  VIDEO: Navele rusești au ieșit în Marea Neagră, unde se îndreaptă navele SUA
  Știrea nopții: Armata SUA, pas înapoi la Marea Neagră
  Times: Marea Britanie va trimite nave în Marea Neagră în sprijinul Ucrainei
  Tagurile:
  Marea Neagră

  Știrile Zilei