20:42 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  269201

  Statele Unite și alte țări membre ale NATO continuă activitățile provocatoare în regiunea Mării Negre, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

  BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „SUA și alte state membre ale NATO, care încearcă să își sporească prezența la frontierele Rusiei, continuă activități provocatoare în est și în apele Mării Negre”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Sputnik News.

  © Sputnik / Russian Defense Ministry Press Service

  Anterior, drona strategică a Statelor Unite Global Hawk a efectuat o misiune de recunoaștere în apropierea granițelor Crimeei înainte de exercițiile militare rusești din peninsulă.

  Vehiculul aerian fără pilot al SUA a survolat Marea Neagră aproape de Crimeea, la înălțimea de aproximativ 16 kilometri (9,9 mile).

  Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior, tot joi, că zona „Opuk” folosită pentru testare din Crimeea va găzdui etapa principală a exercițiilor militare ale Districtului Militar sudic și ale unităților aeriene ca parte a pregătirii pentru antrenamentul de luptă pentru perioada de iarnă.

  Pe 14 aprilie, Departamentul de navigație și oceanografie al Ministerului Apărării din Rusia a emis un buletin care preciza că, din 24 aprilie până la 31 octombrie, nu va exista niciun permis de trecere prin marea teritorială a Rusiei pentru navele de război străine și alte nave de stat în trei zone din Marea Neagră. Buletinul a menționat că zonele planificate pentru închidere nu vor împiedica navigația prin strâmtoarea Kerch și că fac parte din apele teritoriale rusești.

  Tematic

  VIDEO: Navele rusești au ieșit în Marea Neagră, unde se îndreaptă navele SUA
  Știrea nopții: Armata SUA, pas înapoi la Marea Neagră
  Peste 20 de nave militare ale Rusiei au ieșit în Marea Neagră
  Times: Marea Britanie va trimite nave în Marea Neagră în sprijinul Ucrainei
  De ce Rusia își concentrează navele din mai multe flote la Marea Neagră
  Tagurile:
  SUA, Rusia, NATO, Maria Zaharova

  Știrile Zilei