09:10 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30872

  Ministrul rus al Apărării Seghei Șoigu a anunțat încheierea exercițiilor militare în districtele Sud și Vest, în preajma frontierei cu Ucraina.

  BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a decis să încheie măsurile de verificare în districtele militare Sud și Vest.

  “Obiectivele verificărilor au fost atinse. Trupele și-au demonstrat capacitatea de a asigura o protecție sigură a țării”, a declarat ministrul în cadrul unei reuniuni în Crimeea.

  Oficialul a dat indicații Statului Major, comandanților districtelor militare și forțele aeropurtate “să purceadă din 23 aprilie la retragerea trupelor în locurile de dislocare permanentă, să efectueze o analiză detaliază și să facă e evaluare a verificărilor”.

  La exercițiile din Crimeea au participat peste zece mii de persoane și 1,2 mii de unități de arme și tehnică militară, inclusiv sistemele de rachetă de coastă “Bel” și “Bastion”, dronele de asalt “Inohodeț”, bărcile rapide de patrulare “Raptor”.

  În ultimele săptămâni Ucraina și statele occidentale și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intensificarea “acțiunilor agresive” ale Rusiei în Crimeea și la frontiera cu Ucraina. Comentând situația, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mișcă trupele în limitele propriului teritoriu, iar aceste acțiuni nu reprezintă o amenințare și nu trebuie să îngrijoreze pe cineva.

  Tematic

  Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei
  Istoric: Ucraina are pretenții teritoriale față de Moldova - ce vor face Sandu și Zelenski
  Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
  Tagurile:
  Serghei Șoigu

  Știrile Zilei