06:11 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  322131

  Acțiunile Statelor Unite și NATO contribuie la sporirea pericolelor militare în Europa, susține ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

  BUCUREȘTI, 27 apr – Sputnik. Acțiunile SUA și NATO în Europa contribuie la sporirea pericolelor militare, iar sentimentele naționaliste din Ucraina provoacă conflictul armat în Donbas, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

  “Acțiunile SUA și NATO de sporire a capacității de luptă a trupelor și consolidarea prezenței pe front contribuie la creșterea amenințărilor militare în regiunea europeană. Este modernizată infrastructura, crește în intensitate pregătirii operative și de, este realizată concepția americană “patru câte treizeci”. Sunt resuscitate sentimentele naționaliste în Ucraina, care provoacă conflictul militar în Donbas, inclusiv în regiunile de frontieră cu Rusia, a declarat Șoigu la reuniunea Consiliului miniștrilor de Apărare a statelor membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) de la Dușanbe.

  “În replică la activitatea militară a NATO am întreprins măsuri adecvate. Din câte știți, a fost efectuată o verificare spontană a capacității de luptă a trupelor din Districtele militare Vest și Sud. Au fost transferate la frontierele vestice două armate și trei unități ale forțelor aeropurtate”, a adăugat el.

  Tematic

  Șoigu anuță concentrarea trupelor SUA și NATO la granițele Rusiei
  Șoigu anuță despre situația tensionată de la granițele Rusiei
  Șoigu a anunțat retragerea trupelor din Sudul și Vestul țării
  Tagurile:
  ministrul Apărării, Rusia, NATO, SUA, Serghei Șoigu

  Știrile Zilei