23:28 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  29491

  Statele Unite încearcă să aplice politica biciului și zăhărelului în raport cu Rusia, însă o astfel de abordare nu are niciun viitor, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  BUCUREȘTI, 29 apr – Sputnik. Politica biciului și zăhărelului, pe care SUA o utilizează în relația cu Rusia nu are niciun viitor și va provoca exclusiv contrareacții, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  “Există o anumită pasiune pentru politica biciului și zăhărelului, ceea ce în SUA în limbajul științific se numește abordare în două direcții, iar pe rusește e politica biciului și zăhărelului”, a declarat Peskov al postul public de televiziune Pervîi.

  “E aplicabilă (această politică n.r.) Rusiei? Răspunsul este evident: nu. Și Vladimir Putin a dat clar de înțeles tuturora acest lucru, în special, Washingtonului. Are un viitor o astfel de politică? Nu are. Chiar dacă ea va continua, va fi urmată exclusiv de contrareacții din partea Rusiei în acele proporții, care corespund cel mai bine intereselor Rusiei”, a adăugat el.

  De asemenea, reprezentantul Kremlinului a calificat drept atavism declarațiile SUA despre disponibilitatea de a conduce lumea.

  “Afirmații, precum cele că American este gata să conducă toată lumea, reprezintă un atavism al deceniului trecut, sunt niște atavisme ale lumii unipolare. A pretinde la un rol de Moise, care conduce evreii prin deșert – în primul rând, nu suntem într-un deșert, iar lumea este mult mai bogată decât Statele Unite ale Americii”, a declarat el.

  El a mai adăugat că în lume se creează diverse uniuni, capabile să fie egale sau chiar depăși SUA, care sunt reprezintă un sfert din economia mondială, există China, care după paritatea puterii de cumpărare este comparabilă cu SUA.

  “Iată de ce pretenția la rolul de Moise nu este corectă”, a conchis Peskov.

  Tematic

  Peskov: Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia dintr-o poziție de forță
  Peskov: redislocarea trupelor ruse nu ar trebui să îngrijoreze alte țări
  Peskov: Rusia nu va tolera ceea ce se întâmplă în Cehia
  Peskov: Rusia nu a reprezentat niciodată o amenințare
  Tagurile:
  Rusia, SUA, Dmitrii Peskov

  Știrile Zilei