03:14 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1556422

  Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a răspuns Londrei cu un citat din Sfântul Antonie cel Mare.

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a citat cuvintele Sfântului Antonie în replică la declarațiile ministrului britanic de Externe, Dominic Raab.

  “De luminoasa sărbătoare a Paștelui îmi voi permite să răspund, citând din Sfântul Cuviosul Antonie cel Mare, care a spus: “Vor veni vremurile cele din urmă când nouă bolnavi vor veni la unul sănătos și vor spune: ești bolnav, pentru că nu ești asemenea nouă”. E un prilej să medităm de ce țările bolnave de propagandă (...) acuză țara noastră de propriile păcate”, a declarat ea la radio “Govorit Moskva”.

  Mai devreme, Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii a propus reprezentanților G7 să elaboreze un mecanism de combatere a “dezinformării și propagandei” rusești.

  Politicienii occidentali au acuzat în mai multe rânduri Rusia de imixtiuni în alegeri, de răspândire a fake news și comiterea a unor atacuri cibernetice. Moscova a respins de fiecare data astfel de afirmații, subliniind că acestea sunt lipsite de orice probe. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că Rusia nu acceptă imixtiunile străine în problemele interne și nu procedează în acest fel în cazul altor țări.

  Tematic

  Maria Zaharova: „Nu mai dăm atenție acestor bălmăjeli complet nefondate din SUA”
  Zaharova: Rusia îndeamnă Occidentul să nu se amestece în problemele interne ale Moldovei
  Zaharova a acuzat Bruxelles-ul de deteriorarea relațiilor dintre Rusia și Europa
  Zaharova răspuns la acuzațiile SUA de “constrângere” a agenților străini în Rusia
  Zaharova, despre sancțiunile Rusiei împotriva șefilor Parlamentului European și rusofobie
  Tagurile:
  Maria Zaharova

  Știrile Zilei