00:31 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  960243

  Submarinul nuclear „Kazan” a intrat oficial în dotarea marinei militare rusești, anunță Ministerului rus al Apărării

  BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Crucișatorul nuclear submarin „Kazan“ a proiectului modernizat „Yasen-M“ a intrat oficial în dotarea marinei rusești, transmite serviciul de presă al Ministerului Apărării.

  Ceremonia festivă a avut loc la întreprinderea Sevmash din Severodvinsk.

  „Drapelul naval Andreevsky a fost ridicat pe catargul submarinului, pe care comandantul-șef al marinei rusești, amiralul Nikolai Evmenov, l-a înmânat comandantului crucișatorului nuclear submarin „Kazan“, căpitanului de prim rang Alexander Beketov”, se spune în mesaj.

  "Sunt încrezut că echipajul submarinului nuclear „Kazan“ va consolida capacitatea de apărare a Rusiei cu demnitate și înaltă calitate", a spus comandantul-șef.

  Inițial, „Kazan“ trebuia să fie transmis Marinei în 2019, dar testele proiectului Ash îmbunătățit au continuat și transferul a fost amânat până în 2021. În plus, anul acesta flota ar trebui să includă un alt submarin al acestui proiect - „Novosibirsk”, iar pe stocurile centralei sunt submarine nucleare „Krasnoyarsk”, „Arhanghelsk”, „Perm” și „Ulianovsk”. Al șaptelea și al optulea astfel de submarine - Vladivostok și Voronezh - au fost depuse în vara anului trecut. Sunt planificate să fie transmise flotei în 2027-2028.

  Tematic

  Submarine, radare, exerciţii de război: NATO militează Norvegia - „amenințarea rusească”
  Turcia își va construi șase submarine până în 2027
  Noile submarine rusești sunt „o mare problemă” pentru SUA, precizează Pentagonul
  Tagurile:
  submarin nuclear

  Știrile Zilei