07:28 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  253191

  În mesajul său de felicitare sale, liderul rus a subliniat că astăzi datoria morală a tuturor este „să păstreze cu atenție și să transmită generațiilor tinere memoria evenimentelor din acei ani duri”.

  CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum și popoarele din Georgia și Ucraina cu ocazia aniversării a 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, a anunțat sâmbătă serviciul de presă de la Kremlin.

  În felicitarea sa, șeful statului rus a subliniat că, în această zi, cu un sentiment special de mândrie și recunoștință, onorăm isprava taților și bunicilor noștri, care au luptat curajos, umăr la umăr împotriva inamicului și au lucrat cu devotament în spatele frontului.

  „Astăzi, datoria noastră morală este să păstrăm cu atenție și să transmitem generațiilor tinere amintirea evenimentelor din acei ani duri. Trebuie împreună să rezistăm cu hotărâre oricărei încercări de distorsiune și falsificare a istoriei, de revizuire a rezultatelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de justificare a atrocitățile monstruoase săvârșite de naziști și de complicii lor", a spus Putin.

  De asemenea, președintele rus și-a exprimat încrederea că tradițiile de prietenie fraternă și asistență reciprocă, călite în anii duri de război, au fost și rămân o bază de neclintit pentru construirea și dezvoltarea relațiilor constructive și de bună vecinătate.

  Putin a mai transmis cuvinte de recunoștință sinceră tuturor veteranilor din Marele Război pentru Apărarea Patriei și lucrătorilor din spatele frontului, le-a urat sănătate, prosperitate, tărie de caracter și longevitate.

  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei