01:13 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Summit Putin - Biden (56)
  23462

  Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova și Washingtonul lucrează la diferite aspecte legate de organizarea unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și liderul american Joe Biden.

  BUCUREȘTI, 11 mai - Sputnik. Moscova și Washington lucrează la diferite aspecte legate de organizarea unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și liderul american Joe Biden, a declarat ministrul de externe Sergei Lavrov.

  „Am dori, de asemenea, să înțelegem cum vor acționa colegii noștri americani. Le-am pus această întrebare, dar nu am primit răspuns. Mă refer la secvența pașilor ... Cu o atitudine în general pozitivă față de această inițiativă, studiem toate aspectele care au legătura cu aceasta. "- a spus el.

  Ministrul a menționat necesitatea dialogului între țări, în special în condițiile în care Washingtonul „a distrus în mod constant practic toate mecanismele de control al armelor”. Potrivit acestuia, a rămas doar tratatul START-3.

  "Propunem să luăm în considerare problemele din domeniul stabilității strategice ale tuturor factorilor fără excepție, toate sistemele fără excepție, atât ofensive, cât și defensive, care au un impact direct asupra acestei stabilități strategice", a explicat Lavrov.

  El a reamintit că propunerile Rusiei au fost depuse în ultimul an al administrației lui Donald Trump. Au fost confirmate „când s-a schimbat stăpânul la Casa Albă”.

  Ministrul de Externe a menționat că așteaptă o reacție din partea americană, totuși, pe baza primelor semne, Statele Unite ar dori să „restrângă semnificativ agenda discuției privind stabilitatea strategică” și să includă în negocieri nu toți factorii care afectează starea actuală a lucrurilor în acest domeniu.

  La mijlocul lunii aprilie, președintele SUA, Joe Biden, l-a invitat pe omologul său rus să organizeze o întâlnire bilaterală într-o țară terță pentru a discuta problemele acumulate. Ulterior, secretarul de stat Anthony Blinken a precizat că este vorba despre săptămânile următoare.

  Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a menționat că nu s-a convenit despre o anume dată, dar vorbim despre lunile de vară. El a subliniat că ideea necesită o analiză profundă: de fiecare dată declarațiile Washingtonului despre întâlnire sunt paralele cu cele despre sancțiuni. Liderul american a declarat săptămâna trecută că speră să se întâlnească cu președintele rus în iunie.

  După cum a anunțat publicația Politico, care citează foști oficiali americani, summitul poate avea loc în Republica Cehă, Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan.

  Тема:
  Summit Putin - Biden (56)
  Tagurile:
  Joe Biden, Vladimir Putin, Serhei Lavrov

  Știrile Zilei