03:41 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  207102

  Schimbarea poziției SUA cu privire la conducta de gaz ”Nord Stream - 2”, nu va fi cheia îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, a declarat viceministrul rus de externe Sergei Ryabkov.

  BUCUREȘTI, 19 mai Sputnik. Dacă Statele Unite își înmoaie poziția cu privire la conducta de gaz Nord Stream 2, aceasta nu va fi cheia îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, a declarat reporterilor viceministrul rus de externe Sergei Ryabkov.

  Administrația președintelui american Joe Biden va renunța la sancțiunile împotriva operatorului și a șefului ”Nord Stream 2 AG”, ținând cont de interesele naționale, relatează portalul Axios, citând o sursă. S-ar putea impune sancțiuni împotriva navelor rusești de instalare a țevilor, dar nu și împotriva operatorului ”Nord Stream 2 AG” și a conducerii acestuia.

  "Nu discutăm criteriile pentru ridicarea acestor sancțiuni cu Statele Unite din motive fundamentale. Dacă Statele Unite, în virtutea propriilor considerente, amână orice noi pași distructivi în raport cu ”Nord Stream”, desigur, vom aprecia pozitiv acest lucru și îl vom saluta, dar pe fondul general al a ceea ce se întâmplă în ultimii ani și a modului în care Statele Unite ne distrug relațiile, inclusiv utilizarea instrumentelor sale de sancțiuni, acest pas nu va fi ceva care să schimbe calitativ conturul general al relațiilor ruso-americane, dialogul ruso-american ", a spus Ryabkov.

  "Trebuie să facă mult mai mult pentru a îndrepta tot ceea ce au făcut și acumulat în ultimii ani, înainte de a spune că există schimbări în bine în relațiile ruso-americane", a adăugat el.

  ”Nord Stream - 2”

  ”Nord Stream - 2” are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. De asemenea, va trece prin zonele teritoriale sau exclusiv economice din Finlanda, Suedia și Danemarca.

  Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

  Potrivit operatorului proiectului, Nord Stream 2 AG (companie subsidiară a "Gazprom-ului"), către 31 martie "Nord Stream – 2" a fost construit în proporție de 95%. După cum a remarcat anterior Mathias Kruse, consulul general al Germaniei la Ekaterinburg, acum rămân neterminați 80 de kilometri din lungimea totală a conductei de gaz de-a lungul celor două linii.

  Tagurile:
  Rusia, SUA, Nord Stream-2

  Știrile Zilei