15:00 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  253121

  Banca Centrală a Rusiei va lansa un prototip al rublei digitale, o nouă formă a monedei naționale, până la sfârșitul acestui an.

  BRUXELLES, 20 mai – Sputnik. Prim-vicepreședintele Băncii Centrale a Rusiei, Olga Skorobogatova, a transmis grupului de lucru din Comisia pentru Piețe Financiare din Duma de Stat că ”noi tocmai am finalizat un raport consultativ împreună cu un concept al rublei digitale”, arată RT

  Oficialul a spus de asemenea că Banca Centrală va dezvolta platforma prototip până la sfârșitul anului, și că pe baza analizei pieței va planifica și celelalte etape ale proiectului.

  Conceptul unei valute naționale digitale a fost dezvăluit de Banca Centrală a Rusiei la finele anului 2020. Noua formă de monedă va coexista cu rublele cash și non-cash. Spre deosebire de monedele digitale precum bitcoin, rubla digitală e proiectată să aibă riscuri minime pentru că este emisă de Banca Centrală și este susținută cu bani tradiționali.

  Ultimul sondaj al Centrului de Cercetare Skolkovo în Tehnologii Financiare și Economie Digitală a arătat că aproximativ jumătate din respondenți susțin ideea rublei digitale, cu aproape 40 la sută din respondenți fiind împotriva acesteia.

  Tagurile:
  Rusia, Rubla rusă

  Știrile Zilei