23:08 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  221181

  Rusia are cele mai avansate forțe de descurajare nucleară, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin într-o ședință a comitetului de organizare „Victoria”.

  CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Același timp, armata rusă deține cele mai moderne forțe de descurajare nucleară, a menționat Putin.

  "Desigur, se pune întrebarea: care este starea și care sunt perspectivele dezvoltării forțelor armate? Destul de ciudat, pentru mulți pare ciudat, dar suntem mai mult decât bine. Avem cea mai avansată dintre toate puterile nucleare ... o forță de descurajare nucleară. Putem afirma cu fermitate acest lucru ", a spus Putin.

  „Avem un nou tip de armă strategică, în general, un bloc planor intercontinental Avangard cu viteză hipersonică. A apărut la noi, la nimeni nu a apărut încă, dar noi avem arme hipersonice", a spus el.

  ​În același timp, Putin a subliniat că Rusia nu urmează calea militarizării economiei. Președintele Rusiei a reamintit că trei trilioane de ruble, sau 42 de miliarde de dolari la cursul de schimb actual, au fost alocate pentru apărare anul acesta, în timp ce cheltuielile militare ale SUA, după cum a menționat, „sunt de peste 770 de miliarde”.

   

  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei