23:15 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22291

  Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat în candrul unui briefing de presă că asistăm la o creștere a activității militare NATO în Marea Neagră.

  Creșterea activității militare a NATO în Marea Neagră și creșterea numărului de exerciții cu Kievul nu contribuie la o soluționare în Donbass, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  "Astfel de planuri militariste de la Kiev corespund acumulării activității militare a NATO pe teritoriul Ucrainei și în Marea Neagră", a spus Zaharova în cadrul unui briefing de presă de vineri.

  Ea a menționat că, în acest moment, în acest moment se desfășoară „cele mai mari din ultimul sfert de secol” exerciții NATO Defender Europe 21, la care participă 28 de mii de militari din 27 de țări NATO și aliații săi, de rând cu o altă serie de exerciții - Cossack Mace, Silver Saber și Sea Breeze.

  „În total, șapte exerciții comune cu țările NATO sunt planificate pe teritoriul Ucrainei anul acesta, 2021, adică la fiecare lună și jumătate până la două luni, are loc una sau alta manevră militară. Toate acestea nu contribuie la reglementarea ucraineană", a spus Zaharova.
  Tagurile:
  Marea Neagră, NATO, Rusia, Maria Zaharova

  Știrile Zilei