17:15 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  353131

  Fondul Bogăției Naționale a primit undă verde pentru diversificarea activelor prin investiții în aur, prim-ministrul țării Mikhail Mishustin semnând vineri ordinul respectiv.

  BRUXELLES, 23 mai – Sputnik. "Rezervele financiare ale Fondului Bogăției Naționale pot fi alocate în conturile Băncii Rusiei sub formă de metale prețioase, în special aur, care este văzut în mod tradițional ca unul dintre activele defensive" , a declarat biroul de presă al cabinetului, potrivit RT.

  Potrivit guvernului, decizia, propusă la sfârșitul anului 2020, va permite diversificarea investițiilor fondului pentru a asigura siguranța acestora și pentru a crește randamentele alocărilor.

  Fondul Bogăției Naționale face parte din activele bugetului federal al Rusiei. A fost creat pentru a sprijini sistemul național de pensii, iar fondurile pot fi folosite și pentru acoperirea deficitelor bugetare în perioade de criză. Începând cu 1 ianuarie, activele fondului se ridicau la peste 13,5 trilioane de ruble, sau aproape 184 miliarde de dolari, potrivit Ministerului Finanțelor.

  Pe termen lung, metalele prețioase sunt mult mai durabile pentru investiții decât activele pieței financiare.

  La începutul acestui an, Banca Centrală Rusă a raportat că în 2020 valoarea rezervelor de aur ale Rusiei a depășit deținerile sale în dolari SUA pentru prima dată. La sfârșitul lunii iunie 2020, Rusia deținea 128,5 miliarde de dolari în aur, care reprezintă 22,9% din rezervele sale internaționale, depășind deținerile în dolari SUA cu aproape 4 miliarde de dolari.

  Tematic

  Ministrul britanic al Apărării: Rusia -„inamicul, care reprezinta amenințarea numărul unu”
  Rusia a îndemnat SUA și UE să nu se amestece în treburile interne ale Republicii Moldova
  Iohannis vrea un document al UE pentru relația cu Rusia
  Tagurile:
  aur, Rusia

  Știrile Zilei