15:29 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  282141

  Anatoly Glaz, secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, a declarat că incidentul cu Ryanair ar trebui privit din punct de vedere al securității.

  BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. Incidentul legat de avionul companiei low-cost Ryanair ar trebui privit din punct de vedere al securității, care a fost asigurată, a declarat pentru RIA Novosti Anatoly Glaz, secretar de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus.

  „Nu există nici o îndoială că acțiunile autorităților noastre competente, au fost, de asemenea, în deplină conformitate cu normele internaționale stabilite“, a adăugat el.

  Potrivit diplomatului, partea belarusă a abordat întotdeauna în mod responsabil și abordează respectarea lor.

  "Acest lucru este recunoscut și de autoritățile de reglementare relevante din sectorul aviației. Mai mult decât atât, sunt sigur că în această chestiune suntem capabili să garantăm transparență deplină, dacă este necesar, să acceptăm experți și să arătăm toate materialele pentru a exclude insinuările", a declarat secretarul de presă.

  El și-a exprimat opinia că în Occident se fac concluzii pripite.

  "Graba declarațiilor în mod deschis beligerante din mai multe țări și structuri europene este izbitoare. Situația se intensifică direct și clar. Este politizată în mod deliberat, sună acuzații neconfirmate, etichetele sunt lipite", a spus Glaz.

  În același timp, potrivit acestuia, în Europa și Statele Unite nu există nicio dorință aparentă de a o înțelege în mod obiectiv, „în loc de aceasta, sloganurile despre sancțiuni au sunat imediat din nou”.

  "Desigur, este pur uman de înțeles și trist faptul că pasagerii acestui zbor au întâmpinat anumite inconveniente. Cu toate acestea, regulile de securitate a aviației sunt o prioritate absolută și, mai mult, peste tot și pentru toată lumea", a spus el încă o dată.

  Aterizare de urgență a avionului la Minsk și arestarea lui Roman Protașevici, care se afla la bord, nu este prima de acest gen în istoria aviației aeriene.

  Un incident similar de rang înalt a avut loc în 2013. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a pus la sol avionul președintelui bolivian Evo Morales la Viena, care se îndrepta spre Moscova, în legătură cu informații despre posibila prezență a lui Edward Snowden la bord. În același timp, autoritățile din Franța, Portugalia, Italia și Spania au refuzat zborul avionul prezidențial în spațiul lor aerian.

  Tagurile:
  RyanAir

  Știrile Zilei