14:50 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  507014

  Rusofobia la nivel european a ajuns atât de departe încât Bruxelles-ul pedepsește un stat membru și pe cetățenii să pentru că au folosit vaccinul rusesc Sputnik.

  BRUXELLES, 24 mai – Sputnik. UE a transformat pașaportul de vaccinare într-o armă geopolitică. Astfel, secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene, Clément Beaune, a afirmat astăzi la BFMTV că doar “vaccinurile autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente” vor fi recunoscute de pașaportul sanitar european.

  Afirmând că doar vaccinurile autorizate de EMA vor fi recunoscute de certificatul verde, el a adăugat: “Nu se pune problema să intri în Franța cu un vaccin pentru care nu ești sigur de protecția oferită”, referindu-se la vaccinul rusesc Sputnik, care a fost achiziționat de Ungaria, dar și la cele produse de China.

  “Vaccinul în acest caz specific nu va fi suficient, fie că vine din China, Chile sau Ungaria … Pentru că vrem să fim siguri că oamenii care vin în Franța sunt bine protejați”, a spus oficialul francez, negând astfel evidențele și studiile publicate inclusiv în reviste occidentale de prestigiu despre siguranța și protecția oferită de vaccinul Sputnik.

  Bruxelles-ul folosește așadar pașaportul de vaccinare ca un instrument de luptă geopolitică, sancționând Ungaria pentru relațiile ei bune cu Rusia și pentru faptul că nu a așteptat după vaccinurile din UE, venite cu întârziere, ci a ales să își protejeze populația cu vaccin rusesc.

  Acesta nu este prima măsură politică luată împotriva vaccinului Sputnik. Acum o săptămână, şeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâskin, a arătat că UE împiedică aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V în Europa din raţiuni politice.

  „În spatele acestui lucru se află o competiţie inamicală, banala corupţie şi o politică inumană în care bolile, suferinţa şi moartea oamenilor se află pe planul doi”, a declarat Narâşkin într-un comunicat publicat de SVR.

  Dar, dacă ar aproba vaccinul Sputnik la nivelul UE, acesta ar trebui acceptat automat și pe certificatul de vaccinare, și astfel Bruxelles-ul ar pierde instrumentul cu care pedepsește Ungaria pentru politica ei independentă și suverană!

  Tagurile:
  Ungaria, Sputnik V

  Știrile Zilei