23:22 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16020

  "Crinul văii conține un glicozid cardiac (convallatoxina), a cărei doză crescută este fatală din cauza insuficienței cardiace. Otrava este periculoasă și pentru animalele de companie. Aveți grijă! Admirați acest miracol al naturii de departe", avertizează experții.

  BUCUREȘTI, 24 mai - Sputnik. În pădurile de lângă Moscova, au crescut crinii văii, care sunt periculoși pentru oameni și animale, a anunțat serviciul de presă al comitetului forestier din regiunea Moscovei.

  În anunț se reaminteste depre faptul că toate părțile acestei plante sunt otrăvitoare, iar cea mai mare concentrație de toxine se găsește în fructe de pădure.

  "Crinul văii conține un glicozid cardiac (convallatoxina), a cărei doză crescută este fatală din cauza insuficienței cardiace. Otrava este periculoasă și pentru animalele de companie. Aveți grijă! Admirați acest miracol al naturii de departe", menționează departamentul.

  Comitetul forestier a subliniat că floarea se află în Cartea Roșie a regiunii Moscovei și „necesită un tratament atent pentru a o păstra în sălbăticie”. Prin urmare, potrivit ministrului ecologiei și gestionării naturii din regiunea Moscovei, Andrei Razin, comercianții acestei plante se vor confrunta cu o amendă și cu răspundere administrativă.

  Acesta crește pe marginile pădurilor și poieni în păduri de foioase, pin și mixte, iubesc locurile umbrite și solurile bogate, bine umezite. Înfloresc timp de 20-25 de zile.

  Elena Kazimir, președintele Comitetului forestier din regiunea Moscovei, a reamintit că plantele sunt foarte fragile și nu pot tolera compactarea solului și călcarea „din vizitele frecvente și aglomerate ale turiștilor”. Ea a îndemnat vizitatorii să fie atenți atunci când merg în pădure.

  Tagurile:
  Crinul văii

  Știrile Zilei