01:23 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8970

  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a felicitat pe șefii de stat și de guvern din țările africane cu ocazia Zilei Africii, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe șefii de stat și de guvern din țările africane cu ocazia Zilei Africii, menționând că Rusia apreciază în mod tradițional relațiile de prietenie cu partenerii africani, transmite serviciul de presă de la Kremlin.

  Președintele a subliniat că țările africane au obținut un succes semnificativ în domeniile economic și social și joacă un rol în creștere în abordarea problemelor de actualitate de pe agenda internațională. El a adăugat că, în cadrul Uniunii Africane, precum și al unui număr de structuri subregionale, cooperarea multilaterală se extinde și se promovează procese de integrare reciproc avantajoase.

  "Rusia apreciază relațiile de prietenie în mod tradițional cu partenerii africani, susține invariabil eforturile lor care vizează rezolvarea conflictelor locale, combaterea terorismului, extremismului, traficului de droguri, bolilor epidemice și a altor provocări pentru securitatea regională și globală", a spus Putin.

  Tematic

  Putin a vorbit despre dorința de a îmbunătăți situația cu lucrătorii migranți
  Putin va desfășura de marți reuniuni militare la Soci
  Geneva ar fi un posibil loc al întâlnirii dintre Putin și Biden - mass media
  Tagurile:
  Africa, Vladimir Putin

  Știrile Zilei