09:49 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  430221

  Testele sistemelor de rachete S-500 s-au finalizate cu succes, a declarat președintele Federației Ruse ,Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 25 mai - Sputnik. Testele sistemelor de rachete antiaeriene S-500 s-au finalizate cu succes, a declarat Vladimir Putin, deschizând o serie de întâlniri la Soci cu conducerea Ministerului Apărării și șefii întreprinderilor din industria de apărare.

  "În Forțele Aerospatiale, aproximativ 70 la sută din regimentele de rachete antiaeriene au fost re-echipate cu sisteme moderne S-400, următorul pas este furnizarea de complexe S-500 trupelor", a adăugat președintele.

  El a subliniat că situația dificilă din lume și riscurile potențiale la frontierele rusești necesită un grad ridicat de pregătire pentru luptă din partea forțelor armate.

  „Prin urmare, vom continua să îmbunătățim structura și compoziția armatei și a marinei, să le dotăm activ cu arme moderne, echipamente militare și speciale și să sprijinim dezvoltarea potențialului întreprinderilor de apărare și a birourilor de proiectare care dezvoltă și produc arme avansate și echipamente ", a spus Putin.

  Sistemul de apărare aeriană S-500 Prometei aparține unei noi generații de sisteme sol-aer. Conform datelor din surse deschise, raza sa de distrugere este de aproximativ 600 de kilometri.

  Este un complex versatil de interceptare cu rază lungă și de altitudine, capabil să detecteze și să lovească simultan până la zece ținte balistice supersonice care zboară la viteze de până la șapte kilometri pe secundă. De asemenea, sistemul va putea distruge ținte aerodinamice, inclusiv aeronave, elicoptere și rachete de croazieră.

  Potrivit ministrului adjunct al apărării, Alexei Krivoruchko, forțele armate planifică să primească primele complexe S-500 în 2021, livrarea în serie va începe în 2025.

  Tagurile:
  Vladimir Putin, S-500

  Știrile Zilei