02:28 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  701261

  Rusia dezvoltă primul bombardier multifuncțional ușor de generația a cincea, anunță o sursă din industria avioanelor.

  BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik. ”Sukhoi” dezvoltă primul bombardier multifuncțional ușor de generația a cincea din Rusia, cu un singur motor, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din industria avioanelor.

  "La crearea aeronavei, este planificată utilizarea pe scară largă a bazelor acumulate în cadrul creării Su-57, inclusiv cel mai nou motor "produsul 30", acoperiri de absorbție radio, sisteme electronice de bord, complex de arme ", a spus acesta.

  Până acum, toate avioanele de luptă de fabricație rusă, inclusiv cel mai modern Su-57, au fost echipațe cu două motoare.

  Potrivit sursei, noua aeronavă ar trebui să aibă o greutate la decolare de cel mult 18 tone, viteza maximă va depăși Mach doi, iar raportul de împingere / greutate (raportul dintre masa motorului și împingere) va fi la cel puțin unul. În același timp, acesta se va diferenția prin vizibilitatea redusă a radarului, super-manevrabilitatea și decolarea scurtată datorită vectorului de tracțiune deviat al motorului.

  „Aspectul bombardierului va avea o priză de aer sub fuselaj multi-mode, așa cum este pus în aplicare pe mai multe aeronave moderne cu un singur motor“, a adăugat sursa.

  El a precizat că, în etapa de creare a unui vehicul experimental, poate fi utilizat motorul Al-31FN din seria 3 și 4, deja testat pe aeronave străine.

  Bombardierele cu un singur motor sunt utilizate pe scară largă în lume. Cele mai cunoscute dintre ele sunt americanele F-16 și F-35, suedezul JAS-39 GRIPEN și chinezul J-10. Prezența unui singur motor reduce semnificativ costul și intensitatea forței de muncă a producției, precum și simplifică funcționarea și întreținerea aeronavei. Cu toate acestea, un motor reduce fiabilitatea și durabilitatea aeronavei, limitează sarcina maximă de luptă, ceea ce le restrânge potențialul de luptă.

  Tagurile:
  Bombardiere rusești

  Știrile Zilei