23:48 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9981

  Rusia a declarat un angajat al Ambasadei Bulgariei din Moscova persona non grata, ca reacție la o mișcare similară întreprinsă de Sofia.

  BRUXELLES, 26 mai – Sputnik. Procurorii bulgari au susținut cu ceva timp în urmă că cel puțin șase ruși ar fi fost în spatele a patru explozii la depozitele de arme bulgare între 2011 și 2020, relatează Sputnik News

  © Sputnik / Natalia Seliverstova

  Acum, Ministerul rus de Externe a declarat un membru al Ambasadei Bulgariei persona non grata, răspunzând expulzării de către Sofia a unui diplomat rus luna trecută, decizie condamnată de Moscova ca nejustificată.

  Ministerul a anunțat într-o declarație că a notificat ambasadorul bulgar Atanas Krastin cu privire la decizia ministerului.

  Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că a declarat un diplomat rus persona non grata, iar Moscova a promis să riposteze în aceeași notă.

  Presa bulgară scrisese cu ceva timp în urmă că șase cetățeni ruși erau suspectați de a fi implicați într-o serie de explozii la fabrici și depozite de arme, iar dintre aceștia, trei au fost acuzați și de tentativa de omor a omului de afaceri bulgar Emilian Gebrev. Procurorii bulgari analizează acum patru presupuse explozii la depozitele de arme între 2011 și 2020.

  Tagurile:
  Bulgaria, Moscova

  Știrile Zilei