02:15 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  285111

  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile lui Joe Biden în privința sancțiunilor împotriva Nord Stream 2.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, potrivit cărora sancțiunile împotriva Nord Stream 2 sunt contraproductive la această etapă, pentru că proiectul este aproape de a fi finalizat. Oficialul a reiterat poziția Moscova, potrivit căreia sancțiunile sunt ineficiente în ansamblu.

  “Ați menționat afirmațiile președintelui Biden despre ineficiența sancțiunilor împotriva Nord Stream 2. Punctul nostru de vedere constă anume în faptul că sancțiunile sunt ineficiente în ansamblu”, a declarat Peskov jurnaliștilor.

  Fiind întrebat dacă Kremlinul se așteaptă la o diminuare a retoricii sancțiunilor după întrevederea liderilor Rusiei și SUA, Peskov a reamintit că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu abordează subiectul sancțiunilor din propria inițiativă.

   “Cunoașteți că președintele Putin nu evocă din propria inițiativă subiectul sancțiunilor. Nu îl evocă pentru că Rusia nu a susținut niciodată astfel de exerciții cu sancțiuni”, a menționat Peskov.

  Putin și Biden urmează să aibă o întrevedere personală la Geneva, pe 16 iunie.

  Tematic

  Legătura dintre Joe Biden și terorismul islamist
  Gazprom a explicat de ce depinde finalizarea ”Nord Stream - 2”
  Germania: SUA au realizat imposibilitatea de a stopa ”Nord Stream - 2”
  Washingtonul recunoaște imposibilitatea stopării proiectului Nord Stream 2
  Tagurile:
  Nord Stream 2, Joe Biden, SUA, Rusia

  Știrile Zilei