14:49 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  414120

  Vladimir Putin se pronunță împotriva obligativității vaccinării împotriva COVID-19, considerând că cetățenii trebuie să ia decizii în mod liber și conștient.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Vladimir Putin se pronunță împotriva vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului în Rusia. Șeful statului rus și-a enunțat poziția în cadrul unei ședințe dedicate problemelor economice, desfășurată în orașul Soci.

  Liderul rus a specificat că există diverse opinii în societate – de la vaccinarea angajaților din anumite sectoare ale economiei, până la vaccinarea tuturor cetățenilor ruși.

  “Aș vrea să-mi exprim încă odată poziția. În viziunea mea, este irațional și inadmisibil să introducem vaccinarea obligatorie”, a spus președintele rus.

  Putin a menționată că pe măsura anulării restricțiilor și refacerii economiei, se restabilește activitatea întreprinderilor, oamenii comunică mai mult între ei și vizitează spații publice. "În aceste condiții, luând în considerație apropierea sezonului concediilor, trebuie limitate riscurile răspândirii infecției", a subliniat el.

  Până atunci, este nevoie de o dobândire a unei imunități colective. În opinia lui, oamenii trebuie să conștientizeze fără constrângeri necesitatea vaccinării și să înțeleagă că “în cazul în care nu se vor vaccina, s-ar putea confrunta cu un pericol serios și chiar letal”.

  “Aș vrea să subliniez din nou și să mă adresez tuturor cetățenilor noștri. Vă rog, gândiți-vă bine. Luați în calcul faptul că vaccinul rusesc este cel mai sigur în ziua de azi, precum arată experiența a milioane de administrări”, a conchis Putin.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Franța: pașaportul de vaccinare este obligatoriu la marile evenimente
  Important pentru gravide: Afectează sau nu sarcina vaccinul împotriva COVID-19
  STS, anunț capital cu privire la pașaportul de vaccinare
  Tagurile:
  Rusia, Vaccinare, Vladimir Putin

  Știrile Zilei