21:10 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  292132

  Potrivit Serviciului Federal de Securitate Rus (FSB), Rusia are un număr suficient de mare de nave în Marea Neagră și Marea Azov şi poate creşte rapid numărul acestora în cazul unor amenințări.

  BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik. „Forțele și resursele unităților de pază de coastă sunt în prezent suficiente pentru îndeplinirea sarcinilor atribuite în regiunea Azov-Marea Neagră. Dacă apar noi amenințări, numărul de nave și motonave poate crește rapid”, a spus, într-un interviu cu Sputnik, Vladimir Kulișov, șeful Serviciul de frontieră și primul șef adjunct al FSB.

  Potrivit oficialului, Ucraina desfăşoară activități anti-Rusia și foloseşte escaladarea tensiunilor regionale ca pretext pentru a primi asistență financiară și militară din partea SUA și UE pentru a-şi reforma infrastructura navală militară și de frontieră.

  „Suntem conștienți de faptul că Statele Unite au livrat Ucrainei motonave, care deja au fost în serviciu o durată lungă de viață, suntem conștienți și de contractele cu Franța, Regatul Unit și alte state membre ale NATO pentru construirea de noi motonave pentru partea ucraineană”, a adăugat Kulișov.

  Relaţiile dintre Moscova și Kiev rămân tensionate. Luna trecută, administrația Biden a aprobat livrarea altor 125 de milioane de dolari ca ajutor militar către Ucraina, aducând valoarea totală a asistenţei „anti-Rusia” acordată țării în ultimii ani la aproape de două miliarde de dolari.

  Tagurile:
  Rusia

  Știrile Zilei