21:20 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15881

  Rusia este dispusă spre o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Rusia este gata de o normalizare a relațiilor cu Uniunea Europeană, însă în baza principiului egalității în drepturi, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  Lansarea unei rachete balistice de pe o navă rusă
  © Sputnik / Пресс-служба Минобороны РФ

  “Am reconfirmat odată în plus disponibilitatea noastră pentru normalizarea relațiilor cu Uniunea Europeană dacă se va realiza că vom coopera doar în baza principiului egalității în drepturi, respectului reciproc, identificarea echilibrului de interese, nu în baza unor relații unilaterale și precondiții”, a declarat Lavrov la conferința de presă după o întrevedere cu omologul său Slovenia, Anže Logar.

  Relațiile dintre Rusia și statele occidentale s-au înrăutățit în legătură cu situația din Donbas și Crimeea, care a revenit în componența Rusiei în urma unui referendum. Occidentul a acuzat Rusia de imixtiune, a introdus împotriva ei sancțiuni, iar Moscova a adoptat măsuri de răspuns, declarând că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive.

  Tematic

  Despre ce vor discuta Putin și Biden - detalii oferite de Serghei Lavrov
  Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”
  Speriați de planurile Rusiei, americanilor li s-a reamintit de vorbele lui Lavrov

  Știrile Zilei