19:13 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  450202

  Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a reacționat după ce Occidentul a continuat să insiste cu sancțiunile și interdicțiile în urma incidentului din Belarus

  BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Reacțiile occidentale în urma incidentului din Belarus creează probleme propriilor cetățeni – și asta nu din vreo rațiune clară, bazată pe probe – ci în urma unor evidente interese politice.

  La fel de evident este că bunul simț a dispărut din decizia liderilor UE – care fără a veni cu probe în urma unor investigații serioase, condamnă, dau sancțiuni și aplică tot felul de interdicții. Interdicția respectivă pusă brusc unui avion din Belarus a pus în pericol viața pasagerilor.

  ”Ce au făcut occidentalii, impunând interzicerea zborurilor prin spațiul aerian belarus din motive politice este iresponsabilitate totală, care amenință siguranța pasagerilor”, comentează Maria Zaharova.

  Purtătoarea de cuvânt a MAE rus nu se ferește de cuvinte atunci când trebuie spus adevărul: ”În UE modernă, politica expulzează constant bunul simț”, descrie Zaharova ceea ce se petrece, de fapt, cu suprastructura statelor UE.

  ”Se pare că, în ciuda necuprinderii altor probleme urgente, bomondul (lumea bună, n.n.) politic european poate bloca traseul a sute de zboruri într-o zi, creând probleme uriașe pentru cetățeni”, scrie ambasadoarea rusă.

  Ca un sfat mai mult sau mai puțin ironic, Maria Zaharova te transmite liderilor Uniunii Europene următoarele:

  ”Este timpul ca Bruxelles-ul să învețe să ia măsuri eficiente pentru adevăr, nu pentru siguranța opiniei cetățenilor”, a scris Maria Zaharova pe pagina de socializare.

  Reamintim că și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu a susținut, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele UE, care a avut loc miercuri și joi la Lisabona, adoptarea rapidă de noi sancțiuni, inclusiv economice, împotriva Belarus.

  De altfel, Aurescu a implicat România, fără a avea consimțământul Parlamentului, într-o veritabilă campanie anti-Belarus, în ciuda faptului că țara noastră nu a avut niciodată vreo problemă cu Minskul, ci relații foarte bune! Și, evident, Aurescu face toate astea fără argumente serioase, adică fără să țină seama de probe sau de dreptul internațional.

  Tematic

  Zaharova i-a răspuns Londrei cu un citat din Sfântul Antonie
  Zaharova, despre presiunea sancțiunilor occidentale asupra Rusiei
  Zaharova, depre planurile SUA de a extinde sistemul de apărare antirachetă
  Maria Zaharova dă peste nas Occidentului în cazul incidentului din Belarus

  Știrile Zilei