14:20 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  195142

  Moscova nu va lăsa fără răspuns pașii neprietenoși pe care le va întreprinde Uniunea Europeană, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Moscova nu va lăsa fără răspuns pașii pe care intenționează să le întreprindă Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
  © Photo : Пресс-служба МИД РФ

  “Realitățile de azi, desigur, nu sunt compatibile cu logica hegemoniei și dominării, cu tentativele de a restabilire a cordoanelor sanitare și ale cortinei de fier. Repet, știm că în Europa există destui cei care conștientizează că direcția spre confruntare este una contraproductivă în raport cu țara noastră, și mizăm că rațiunea în cele din urmă va prima, iar noi vom putea purcede la elaborarea unui nou model echilibrat al relațiilor, în baza principiilor dreptului internațional”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, dedicate relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană.

  “Rusia este deschisă spre o astfel de cooperare în baza egalității în drepturi, onestă și deschisă. Acest lucru nu presupune că vom lăsa fără răspuns noii pași neprietenești, noile tentative de a vorbi de pe poziție de forță, imixiunile în problemele interne. Se pregătesc astfel de pași, vorbesc deja deschis despre asta. Răspunsul va urma neapărat”, a subliniat el.

  Tematic

  Lavrov a numit condiția prieteniei cu Occidentul
  Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”
  Speriați de planurile Rusiei, americanilor li s-a reamintit de vorbele lui Lavrov
  Lavrov: Suntem deschiși pentru o normalizare a relațiilor cu UE
  Lavrov: UE sapă tranșee în relațiile cu Rusia
  Tagurile:
  Serghei Lavrov

  Știrile Zilei