07:47 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  251124

  Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia MTS a anunțat lansarea unei rețele pilot 5G, accesibilă pentru publicul larg.

  © Sputnik / Евгения Новоженина
  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Unul din cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Rusia MTS a anunțat lansarea primei rețele 5G în Sankt Petersburg. Abonații operatorului se vor putea conecta la internet nelimitat și gratuit 5G cu o viteză până la 1,5 Gbps în anumite locații ale orașului și în Kronstadt, se menționează într-un comunicat al companiei.

  “Astăzi lansăm prima rețea pilot în Sankt Petersburg, accesibilă pentru utilizatori. Proprietarii smartphone-urilor compatibile cu 5G se vor putea conecta la rețeaua pilot de generația a cincea pentru a testa avantajele noului standard în condiții reale (...). În paralel cu testele utilizatorilor ne propune și o îmbunătățire a infrastructurii experimentale 5G, ajustarea compatibilității ei cu echipamentul abonaților pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate”, a declarat directorul MTS din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad, Pavel Korotin.

  Tematic

  Nou studiu: 5G nu este sigur – de ce sunt respinse toate îngrijorările?
  În Rusia se creează un consorțiu al producătorilor echipamentelor 5G
  NATO amenință lansarea 5G în Rusia: Are viitor noua generație de comunicații mobile?
  Tagurile:
  Sankt Petersburg

  Știrile Zilei