13:03 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  260100

  Guvernul rus va emite în curând un decret prin care va denunța memorandumul privind călătoriile diplomatice și va trimite şi alte semnale pe care Statele Unite le vor considera neplăcute, a anunțat miercuri viceministrul rus de Externe.

  BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik. „Decretul guvernului privind denunțarea de către Rusia a memorandumului «teritorii deschise» va fi emis în curând, nu vă pot spune exact când. Există și alte lucruri pe care le comunicăm americanilor dincolo de ușile închise”, a declarat miercuri reporterilor viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov.

  De asemenea, vor fi transmise şi alte semnale pe care Statele Unite le vor considera neplăcute. „Semnalele incomode” nu au legătură cu viitoarele discuții de nivel înalt dintre SUA şi Rusia, a subliniat Ministrul adjunct de Externe, citat de Sputnik News.

  Summitul la care vor participa preşedintele rus şi cel american este programat pentru 16 iunie şi se va desfăşura la Geneva. Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat vineri că Vladimir Putin și Joe Biden vor discuta despre stabilitatea strategică, precum şi despre situația din Ucraina și Belarus.

  Memorandumul „teritorii deschise”, semnat în 1992, a anulat necesitatea permiselor de călătorie obligatorii pentru personalul diplomatic și consular și pentru alți oficiali sub regimul actual de călătorie. Aceste persoane pot achiziţiona bilete, îşi pot aranja cazarea și pot apela la alte servicii de călătorie sub aceleaşi condiţii ca și cetățenii țării gazdă.

  Tagurile:
  SUA, Rusia

  Știrile Zilei