08:52 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17192

  Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a explicat care sunt condițiile pentru evitarea includerii unor țări în lista “statelor neprietenoase” față de Rusia.

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Doar un dialog în baza principiului egalității în drepturi, respectării și a legii va ajuta la evitarea includerii în lista statelor neprietenoase, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

  “Ulterior ajustarea poate fi una individuală: poate fi vorba de relații de parteneriat, alianță (...) pot exista și perioade de răcire, există diverse situații, chiar și probleme, însă baza trebuie să fie acea pe care am menționat-o”, a specificat diplomatul într-un interviu oferit postului de televiziune RT.

  În mai guvernul rus a aprobat o listă a statelor neprietenoase față de Rusia, în care sunt incluse, deocamdată, SUA și Cehia. Cu primii Moscova are relații tensionate în mod tradițional, în timp ce Praga a ajuns în lista după scandalul diplomatic din primăvară.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu oferit RIA Novosti că Rusia nu va include în listă orice țară – orice decizie va fi precedată de o analiză profundă. De asemenea, el a menționat că sunt posibile și anumite modificări.

  Tematic

  NUCLEARA de la Moscova: Lista țărilor ”neprietenoase” – surpriză pentru România!
  A influențat scrisoarea lui Severin decizia Moscovei privind ”Lista neprietenilor”?
  Tagurile:
  Rusia

  Știrile Zilei