23:01 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  284161

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maia Zaharova, consideră că companiile private care dețin platforme media online internaționale devin o amenințare pentru securitatea informațională a anumitor state.

  CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Maria Zaharova a participat la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg a vorbit despre companiile private care dețin platforme media online internaționale. În opinia ei, acestea constituie o adevărată amenințare pentru securitatea informațională a anumitor state.. 

  “Când se investesc bani colosali și există acces la fiecare persoană, când ele au “telecomanda” de la fiecare persoană, ne dăm seama că trebuie să ne alarmămAm început să invităm la dialog pentru că aveam senzația că asta ne amenință. Ce să facem cu asta? Ele nu cad sub incidența legislației internaționale și naționale. Asta nu este doar ingerință, asta e chiar management în interiorul țărilor. Nu trebuie să stăm în fața alegerii - suntem pentru libertatea de exprimare sau ne păstrăm suveranitatea. Trebuie să le combinăm pe ambele. Dacă se întorc toți în punctul de libertății de exprimare, suntem deschiși, dar dacă jucăm cu oameni care nu țin cont de reguli, atunci trebuie să ne protejăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse în cadrul Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

  Tagurile:
  Maria Zaharova

  Știrile Zilei