21:18 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  357141

  Încă o dată Rusia arată cum se pot îmbina afacerile cu diplomația – construind, nu SPIONÂND, atacând și făcând campanii de denigrare.

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. În timp ce Occidentul este scandalizat de dezvăluirile privind SPIONAREA liderilor statelor UE de către serviciile secrete ale SUA, Rusia face o mutare de excepție, arătând cum se îmbină diplomația cu afacerile.

  Știrea este că unul dintre cei mai importanți diplomați europeni, fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl, s-a alăturat consiliului de administrație al Rosneft.

  Ria Novosti arată că noul consiliu de administrație a fost ales la adunarea anuală a acționarilor companiei.

  Karin Kneissl are 56 de ani, a fost ministru de externe între 2017 şi 2019. fiind propusă de Partidul Libertăţii.

  Rosneft a nominalizat-o pe Karin Kneissl în luna martie, la acea dată premierul Rusiei,  Mikhail Mishustin, a semnat un decret care a înscris-o candidat pentru a deveni director independent în consiliul de stat al Rosneft.

  ***

  Gigantul Rosneft, care a devenit lider în ceea ce privește capitalizarea în sectorul petrolului și gazelor în Rusia, are ca acționarul principal statul, prin Rosneftegaz, care deține 40,4% din acțiuni. De asemenea, Rosneft are acționari străini: 19,75% din acțiuni sunt deținute de British BP , fondul suveran Qatar QIA - 18,53%. O acțiune aparține statului reprezentat de Agenția Federală pentru Administrarea Proprietății . Filialele RN-Neftkapitalinvest și RN-Capital dețin 9,6%, respectiv 0,76%.

  Directorii independenți ai noii structuri a consiliului de administrație: pe lângă Kneissl au intrat în CEO al Nord Stream 2 AG (operator de construcții de conducte „ Nord Stream 2”), vicepreședinte al consiliului de administrație al „Rosneft”, Matthias Warnig, șeful consiliului al companiei Marcuard Holding Ltd Hans-Joerg Rudloff, precum și președintele Comitetului acționarilor Nord Stream AG (operatorul conductei de gaz „North stream”) , Gerhard Schröder .

  În plus, consiliul include ministrul Energiei Federației Ruse, Alexander Novak, șeful „Rosneft”, Igor Sechin, fostul șef al BP , Robert Dudley, președintele organizației de cercetare și dezvoltare a Fundației Qatar, Faisal Alsuvaidi ,și un reprezentant al Fondul suveran qatar, QIA, Hamad Rashid Al Mohannadi.

  Tagurile:
  Vladimir Putin

  Știrile Zilei