23:18 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10631

  Anul acesta, la forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg participă 200 de reprezentanți ai cercurilor de afaceri americane.

  CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că numărul participanților din Statele Unite la SPIEF-2021 arată că businessul american este interesat să lucreze în Federația Rusă și încearcă să nu-și piardă pozițiile pe piața rusă.

  În cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintelui a fost întrebat cum ar putea fi atrași investiții din țări neprietenoase.

  "Prin activitatea cu acei oameni și cu acele companii din aceste țări care nu ne consideră dușmani. Iată delegația businessmenilor americani este prezentă în mod tradițional la Forumul Economic de la Sankt Petersburg și cu vreo doi ani în urmă era în general cea mai reprezentativă", a răspuns Putin.

  Șefului statului a fost informat că anul acesta 200 de reprezentanți americani participă la SPIEF.

  "Iată, vedeți... Acesta este un indicator al faptului că businessul american este interesat să lucreze în Rusia și, în pofida tuturor restricțiilor politice, încearcă să nu-și piardă pozițiile pe piața rusă", a conchis Putin.

  Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în 2021, se desfășoară în perioada 2-5 iunie, cu prezența fizică. Agenția Internațională de Presă "Rossiya Segodnya" este partenerul media al Forumului.

  Tagurile:
  SUA, Vladimir Putin

  Știrile Zilei