14:53 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  664101

  Având în vedere ritmul actual al producției de aur, Rusia are suficiente rezerve neexploatate de metal prețios pentru mai multe decenii, potrivit Ministerului rus al Resurselor Naturale.

  BUCUREŞTI, 7 iun – Sputnik. Potrivit Ministrului Resurselor Naturale din Rusia, Alexander Kozlov, Rusia se află pe primul loc în lume la rezervele de aur.

  „Rusia este prima [ţară] în lume în ceea ce privește rezervele de aur (13%), iar în ceea ce privește producția, este a treia, după China și Australia. Rezervele țării la nivelul actual de producție sunt pentru aproximativ 40 de ani”, a declarat Alexander Kozlov pentru ziarul Izvestia.

  Ministrul a subliniat că guvernul rus își completează în mod constant baza de resurse de aur, ceea ce a dus la o creștere a rezervelor de aproape 6.000 de tone din 2010, potrivit RT

  Kozlov a adăugat că, în ultimii 10 ani, au fost comandate operațiuni la mai multe zăcăminte mari de aur din țară, inclusiv la zăcămintele „Natalka” și „Pavlik” în regiunea Magadan, precum și „Gross” în Republica Sakha și „Verninskoe” în regiunea Irkutsk. De asemenea, sunt în desfășurare lucrări la zăcământul de aur siberian nedezvoltat Sukhoi Log, care este cel mai mare din lume, a mai spus ministrul.

  Potrivit acestuia, în 2020 producția de aur din Rusia s-a ridicat la 445 de tone, ceea ce înseamnă de 1,7 ori mai mult decât în urmă cu zece ani.

  Tematic

  Rezervele monetare de aur ale Rusiei, la un nivel-record!
  Cinci țări cu cele mai mari rezerve de aur din lume
  Rusia își completează rezervele de aur cu 200 de tone
  Tagurile:
  Rusia, aur

  Știrile Zilei