11:00 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (292)
  7360

  Reprezentanții Casei Ruse din București invită melomanii la un recital de muzică rusă în data de 9 iunie 2021, ora 18.30. Ce lucrări vor fi în program.

  BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Casa Rusă din București pregătește o surpriză de zile mari melomanilor. Astfel, în data de 9 iunie 2021, Casa Rusă din București vă invită la un recital de muzică rusă.

  Spectacolul va începe la ora 18.30. Soprană este Ana Cecelia Dumea, iar la pian va interpreta Teodora Chircă.

  În program sunt lucrări ale compozitorilor M.Glinka, Al. Dragomîjski, M.Musorgski, N. Rimski-Korsakov, P. I. Ceaikovski, S. Prokofiev.

  Concertul este gratuit, informează Casa Rusă din București pe pagina sa de Facebook.

  Rezervările se fac la adresa de e-mail: secretariatccr@mail.ru

  Anca Cecilia Dumea a absolvit Colegiul Național de Artă ”George Apostu” din Bacău, la clasa profesor Claudia Vasilache. A urmat apoi studiile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea profesorului Georgeta Stoleriu. În prezent este doctorandă în cadrul aceleiași instituții. De asemenea, este profesor de canto la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București.

  A susținut concerte și recitaluri în București, Roman, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Gura Humorului, Mediaș, Sighișoara, Râșnov, Horezu, Ploiești, Iași, dar și în străinătate: Italia, Austria, Germania, Elveția.

  A cântat alături de Filarmonica ”Mihail Jora” din Bacău și de Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

  A participat la Festivalul de Muzică Sacră ”Festum Domini”, ediția a III-a și la Festivalul de Muzică Sacră Belgiană la Ateneul Român din 2017. A obținut Bursa Iolanda Mărculescu, ediția a XX-a.

  Teodora Chircă a studiat pianul cu profesorii Sorin Oancea - Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin” din Galați și Elena Samoilă - Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara.

  A continuat studiile universitare la clasa profesor universitar doctor abilitat Manuela Iana-Mihăilescu - Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest Timișoara - și profesor universitar doctor Vlad Dimulescu - Facultatea de Interpretare Muzicală, Universitatea Națională de Muzică București.

  A aprofundat arta acompaniamentului în cadrul studiilor de masterat sub îndrumarea profesor universitar doctor Steluța Radu. În prezent este profesor corepetitor la Școala Gimnazială de Arte nr. 2 București.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (292)
  Tagurile:
  Rusia, București, Muzică

  Știrile Zilei